Dag 8 van 66

Dit is fifty

In 2012 kwam als zij als hij bij mij. In het eerste weekend beet hij mijn nagelriem stuk en kon ik hem zelfs niet met handschoenen vasthouden. In de eerste weken kwam hij niet uit de slaapkamer van mijn zoon. Verstopte zich onder het bed.

Kattentherapeut

Dankzij de hulp van een kattentherapeut met praktische tips over hoe ik de kat kon benaderen, mocht ik na enkele weken toch hem aaien. Alleen hem in zijn reismandje krijgen, was alsof er een kleine oorlog werd gevoerd. Uiteindelijk lukte het mij hem naar de dierenarts te brengen voor een castratie

” U weet dat het een zij is?”

Nee, maar verklaard wel een hoop, vertel ik de dierenartsassistente als zij mij een uur later belt. Mijn oudere kat is ook een poes en ik wilde juist een kater om zo geen concurrentie in huis te krijgen.

Goed, dan word het dus een sterillisatie. Ik ben dat soort mens, die niet het dier zomaar weg doet…het zijn nou eenmaal geen wegqerpartikelen. Al snel leek mijn toemalige huisje te klein zijn. Elke dag werd er wel gevochten en.het verergerde zich omdat de katten niet meer naar buiten mochten.

Fifty bleek een kat te zijn die van hoogte’s houd. Snoes is meer van het luieren op lagere plekken. Door ervoor te zorgen dat fifty bovenop kasten kon klimmen, waren er minder vechtpartijen.

Na een goed halfjaar kon ik ook fifty oppakken zonder dat ik meteen gekrabt werd. Nu zijn we 7 jaar verder, heeft ze 2 verhuizingen overleefd en is het een tevreden kat. Als ik thuis ben is ze bijna altijd in mijn buurt te vinden. Ga ik slapen, komt ze bij mij liggen. De start was dan heel slecht, maar door liefde en veel geduld heb ik een kat uit duizenden.

Dit bericht is geplaatst in Positief Dagboek. Bookmark de permalink.